Massage na COVID-19 besmetting

Gepubliceerd op 26 maart 2021 om 22:22

Wist jij dat massage jou kan helpen om van je klachten af te komen?

Recent heb ik deelgenomen aan een MasterClass waarbij ik heb geleerd hoe je ex-Coronapatiënten kunt behandelen door middel van massage en advies op het gebied van voeding en bewegen. Het doel is natuurlijk ervoor te zorgen dat zij zich weer energiek en fit gaan voelen en de klachten te laten verminderen. 

Veel mensen ervaren na hun herstel van COVID-19 verlies van spiermassa en ook de longen kunnen aangetast zijn. De nasleep van besmetting van COVID-19 verloopt bij iedereen anders en met verschillende, vaak lang aanhoudende, klachten. 

Wat we weten is dat beweging juist belangrijk is bij het herstel. Helaas doen veel mensen dit juist niet, waardoor je lichaam signalen van vermoeidheid blijft afgeven. Daardoor ga je nog minder doen en zo beland je in een vicieuze cirkel. 

Na het ziek zijn is je lichaam niet direct klaar om fysiek belast te worden. Dit moet je gaan opbouwen. Aandacht voor de afwisseling tussen inspanning en rust zijn hierbij heel belangrijk. Daarnaast helpt masseren door middel van diverse technieken de spieren sterker en soepeler te houden. En niet alleen de spieren worden aangepakt, ook de fascia (oftewel het bindweefsel) wordt behandeld. Hierdoor worden afvalstoffen afgevoerd en dit bevordert het herstel van de spieren. Het masseren moet op maat gebeuren en heeft een opbouwende structuur.

Wil jij je lichaam weer op gang helpen? Kijk dan op deze pagina voor meer informatie en om een afspraak te maken. 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.