Kip Siam

Gepubliceerd op 28 oktober 2020 om 19:09

Kip Siam

 

Aantal personen: 3-4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten 
1 rode paprika
1 groene paprika
150g sperziebonen
1 ui
zakje kip-siamsaus (75g)
zakje cashewnoten (50g)
1 rode peper
teentje(s) knoflook

2 el (olijf)olie
300 rijst
300g blokjes kip(dij)filet

Bereidingswijze:
1. Was de groenten. Pel en snipper de ui. Pers de knoflook. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en hak de peper fijn. Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika's in blokjes. Snijd de puntjes van de sperziebonen en halveer de sperziebonen.
2. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
3. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de sperziebonen ca. 5 min. Giet daarna af.
4. Verhit intussen 2el (olijf)olie in een wok en bak hierin de blokjes kip in ca. 5 min. rondom bruin. Voeg de ui, knoflook en rode peper toe en roerbak deze ca. 5 min. mee. Voeg daarna de paprikablokjes en sperziebonen toe en roerbak ca. 4 min. mee. Meng de saus door het kip-groente-mengsel en verwarm de kip siam nog ca. 1 min. op middelhoog vuur.
5. Serveer de kip siam met de gekookte rijst en garneer met cashewnoten.

Vegatip: Vervang de kipstukjes door kastanje champignons en vegetarische kipstukjes

 

 


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.