Kipcurry met amandelroom

Gepubliceerd op 2 november 2020 om 20:37

Voor 4 personen:

 

1 tl komijnzaad

1tl venkelzaad

1 tl Kashmiri poeder ( deze is iets milder dan de gewone chilipoeder)

1 tl Kurkuma

8 Kippendijen

fijn geraspte citroen en het sap van 1 citroen

2 uien

2 tl fijn gehakte gember

2 teentjes knoflook

1 flinke rode peper

zout en peper

2 el olie

25 gram boter

2 dl hete kippen bouillon

1 kaneel stokje

1 el bruine basterdsuiker

2 el tomaten puree

200 gr tomatemblokjes uit blik

100 gr amandelschaafsel

1.5 dl creme fraiche

koriander

Bereiding:

 

Rooster het komijn en venkelzaad in een droge koekenpan 1 minuut in een droge koekenpan tot de geuren vrijkomen.

Doe de zaadjes samen met de chilipoeder en de kurkuma in een vijzel en maal het tot poeder. Doe het daarna in een grote kom.  Wentel de kippendijnen door de citroensap en daarna door je kruidenmengsel. Zet de kom een half uurtje in de koelkast. 

Doe de uien, gember, knoflook en rode peper in de keukenmachine en mix ze tot een grove pasta. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Verhit 1 eetlepel olie met de boter in een pan en bak de kipfilet rondom aan. Voeg de ui en knoflook pasta toe en verhit mee. Voeg de bouillon, het kaneelstokje, de bruine basterdsuiker, tomatenpuree en tomatenblokjes toe. Roer alles goed door. Schenk het mengsel in een stoofpannetje en laat het een tijdje pruttelen. 

Vermaal het amandelschaafsel in een keukenmachine en roer de creme fraiche en koriander door elkaar. Doe dit in een kommetje en leg er partjes citroen op.  Doe dit naar smaak door je curry heen. 

Het grootste gedeelte van dit recept komt uit het boek van Lorna Bash.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.