Massage na een COVID-19 besmetting

Het herstel na COVID-19 (corona) gaat niet zo snel als je zou willen. Veel mensen ervaren verlies van spiermassa en ook de longen kunnen aangetast zijn. De nasleep van besmetting van COVID-19 verloopt bij iedereen anders.

Wat we weten is dat beweging juist belangrijk is bij het herstel. Helaas doen veel mensen dit juist niet, waardoor je lichaam signalen van vermoeidheid blijft afgeven. Daardoor ga je nog minder doen en zo beland je in een vicieuze cirkel. 

Wat kan ik voor je betekenen?

Als sportmasseur kan ik je begeleiden en advies geven om (weer) te beginnen met bewegen. Na het ziek zijn is je lichaam niet direct klaar om fysiek belast te worden. Dit moet je gaan opbouwen. Aandacht voor de afwisseling tussen inspanning en rust zijn hierbij heel belangrijk. Daarnaast helpt masseren door middel van diverse technieken de spieren sterker en soepeler te houden. En niet alleen de spieren worden aangepakt, ook de fascia (oftewel het bindweefsel) wordt behandeld. Hierdoor worden afvalstoffen afgevoerd en dit bevordert het herstel van de spieren. Het masseren moet op maat gebeuren en heeft een opbouwende structuur.

Daarnaast kan ik als gewichtsconsulente kijken naar je eetgedrag. Spieren kun je opbouwen door meer eiwitten te gaan eten. Hierbij kan ik je helpen en ik coach je graag de goede weg op. 

Je zult zien dat je je binnen een paar behandelingen fitter voelt, beter slaapt en minder last hebt van je spieren.